Ταινίες που μπήκαν στην ιστορία, σχετιζόμενες με φοιτητική ζωή!



Χαιρετώ όλους και όλες τους θεατές του μπλογκ μου! Ελπίζω να είστε καλά! Σήμερα θα μιλήσουμε για κάποιες ιστορικές ταινίες που σχετίζονται κυρίως σε φοιτητική σταδιοδρομία, διάφορων ιστοριών και δεκαετιών. Η πιο κάτω λίστα αριθμημένων ταινιών, είναι ταινίες σχετιζόμενες με το θέμα που αναφερθήκαμε προηγουμένως, προτεινόμενο θέμα από την Αλεξάνδρα Χαραλάμπους ! Ελπίζω να σας αρέσουν, πιστεύω ότι είναι ταινίες που αντέχουν στο χρόνο γιατί το κύριο νόημα τους δεν χάνεται ποτέ!

1. Lean on Me (1989)

Η ταινία αυτή, είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα όπου πρώην διευθυντής σχολείου στις ΗΠΑ, επιστρέφει ως δάσκαλος στο σχολείο που δίδασκε, όπου συνειδητοποιεί σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεται εκείνη την στιγμή. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει το πρόβλημα να μην κλείσει το σχολείο με την προϋπόθεση οι μαθητές να βελτιώσουν τις βαθμολογίες τους στα σχολικά αντικείμενα και να καταφέρουν να γράψουν.
Άραγε θα καταφέρει να αντιμετωπίσει ο δάσκαλος αυτή την πρόκληση;





2.     21 (2008)

Ο Μπεν είναι ένας ταλαντούχος φοιτητής στο Χάρβαρντ που με κάποιο τρόπο πρέπει να κερδίσει την υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο "Ivy League" πανεπιστήμιο. Αν και η υποτροφία με τα κριτήρια της καθιστά δύσκολο έργο, γνωρίζει έναν καθηγητή μαθηματικών που παρατήρησε το ταλέντο του και προσπαθεί να τον βοηθήσει...




3. Mona Lisa Smile (2003)

Δεκαετία του 1950, η 30 χρονή Katherine Ann Watson καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης σε κολέγιο της Αμερικής, ανακαλύπτει ότι οι φοιτήτριες της "παπαγαλίζουν" την ύλη που έχουν να διαβάζουν χωρίς την χρήση της κριτικής τους σκέψη. Μια μέρα τις ρωτάει τι στόχο έχουν οι κοπέλες στην ζωή τους εκτός από τον γάμο και τα παιδιά και οι κοπέλες με αυτή την τροφή για σκέψη ξεκινάνε να σκέφτονται να κατακτούν την εμπιστοσύνη της καθηγήτριας τους.
Η ταινία αυτή προβάλει κάποια σημαντικά στοιχεία εκείνης της χρονικής περιόδου, όπου θα σας βάλει να σκεφτείτε κάποια πράγματα που παλαιότερα ήταν σπάνια, ενώ τώρα δεδομένα.





4. The Social Network (2010)

Η ταινία αυτή αν και δεν είναι ολοκλήρου πραγματική ιστορία "βιογραφία" της ίδρυσης του Facebook, αλλά έχει τις ρίζες της από εκεί. Αυτή η ταινία μας δείχνει τον Mark Zuckerberg ως φοιτητή στο Χάρβαρντ και να καταλήγει να κτίζει ολόκληρη παραγωγή, μαζί με τον πρώην κολλητό του Eduardo Saverin.


Η ταινία μας δείχνει δυο χρονοδιαγράμματα: 
1. Πως δημιουργείτε το Facebook και 
2. Η δικαστική μάχη μεταξύ των δυο πρώην φίλων και πως θα τελειώσει η κατάσταση μοιράσματος της ιδιοκτησίας.



Πηγές:


30 Inspirational Movies Every School & College Student Must Watch. (2023). Edsys. https://www.edsys.in/inspirational-movies-every-student-must-watch/


The 7 Best Movies About College Life. (2022). Loud and Clear Reviews. https://loudandclearreviews.com/the-7-best-movies-about-college-life/#:~:text=RUDY%20(1993)&text=This%201993%20film%20has%20not

Σχόλια

  1. Φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες οι ταινίες που έχεις αναφέρει! Δεν έχει τύχει να δω καμία, όμως ιδιαίτερα η τελευταία μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί, ακόμα και πάνω από μία δεκαετία μετά, είναι ένα επίκαιρο θέμα που συζητείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου Παναγιώτα, αν και εγώ έκανα το ποστ, η τελευταία ταινία είναι μια από τις αγαπημένες μου που με βάση και τα ενδιαφέροντα σου την συνιστώ οπωσδήποτε για παρακολούθηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Άντρεα για την τιμητική ανάφορα! Δεν έτυχε να δω κάποια από τις ταινίες, κάποιες από αυτές δίνουν την αίσθηση του στύλ "Dark Academia" που μου αρέσει, ιδιαίτερα ενδιαφέρον φαίνεται η "Mona Lisa Smile" που βασίζεται στη δεκαετία του '50!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι πιο πάνω ταινίες ακούγονται πραγματικά ενδιαφέρουσες με ωραίο θέμα και ωραία βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια είναι ένα ενδιαφέρον θέμα και μου άρεσε που το σύνδεσες με τους φοιτητές όπου είμαστε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου