Ταινίες μόδας που πρέπει να δεις!




Αναμφίβολα, όλοι και όλες μας, θυμόμαστε ταινίες στον κινηματογράφο με έμφαση τα λαμπερά χρώματα και τις περίφημες στολές ή ενδυμασίες που είχαν οι πρωταγωνιστές.

Σήμερα, θα συζητήσουμε για το πως κάποιες ταινίες έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου με τις πανέμορφες και μοδάτες ενδυμασίες τους και αν αξίζει να τις δείτε ή να ξαναδείτε. 


1. The Devil Wears Prada (2006)

Η ταινία αυτή, απεικονίζει τον "μυστικό κόσμο" των μέσων ενημέρωσης στην μόδα. Μία χαρακτηριστική ταινία που πρωταγωνιστεί η Meryl Streep. Όπου ρόλο έχει μιας αρχισυντάκτρια του περιοδικού Runway ή πολλοί υποψιάζονται ότι παριστάνει την Anna Wintour.  Κύριο ρόλο στην ταινία έχει η Anne Hathaway ως  μια αρχικά αγράμματης στυλ δημοσιογράφου, που μπαίνει στον δύσκολο και τρελό κόσμο της μόδας ως η βοηθός της Miranda- (Meryl Streep). 

Ταυτόχρονα, εμφανίζεται και το Αγόρι της Άντι που βάζει το λάδι στην φωτιά. Άραγε πως θα αντιμετωπίσει στην τελική η Άντι τις προκλήσεις στον νέο χώρο για αυτήν;



2.Coco Before Chanel (2009)

Θέλετε να δείτε μια ιστορική ταινία μόδας; Αυτή είναι η πιο κατάλληλη στην λίστα μας! Η ταινία είναι αφιερωμένη για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της μοδίστρας Coco Chanel, πρωτού γίνει αυτή που ξέρουμε όλοι.  





3. Cruella (2021)

Η Disney κατάφερε να κάνει μια παιδική ταινία σε "fashion industry". Καταρχάς, η ταινία διηγείται την ιστορία της Cruella's απο τους 101 δαλματίες πως έμαθε να ράβει ρούχα στο να καταλήξει να γίνεται σχεδιάστρια μόδας την δεκαετία του 1960 στο Λονδίνο.



4. Marie Antoinette (2006)


Όπως, αρκετοί από εσάς απο τα σχολικά χρόνια θυμάστε την ιστορία της Μαρίας Αντουανέτας με τα σικ και πάμπλουτα ρούχα που ήταν μόδα τον 18ο αιώνα. Στην ταινία αυτή, υπάρχει μεγάλη έμφαση μεταξωτά παστέλ χρώματα, αλλά και στο πως κατέληξε σε σκούρα χρώματα θανάτου και παρακμής της Γαλλίας.  



5. Clueless (1995)


Η ταινία, αυτή είναι μια εφηβική κωμωδία της δεκαετίας του 90' με πρωταγωνίστρια την Alicia Silverstone ως η Cher Horowitz. Χαρακτηριστική εμφάνιση είχε καθώς στην ταινία είχε πάνω απο 60 διαφορετικές αλλαγές στην ενδυμασία της.  Έμφαση υπήρχε το χρώμα της καραμέλας και  το κίτρινο καρό επηρεασμένο από τα ευρωπαϊκά streetwear υψηλής μόδας, όπως Versace, Chanel και Calvin Klein είχαν μεγάλη επίδραση απο την ταινία αυτή μετά την κυκλοφορία της.





Πηγές:

Hess, L. (2021). The Most Iconic Fashion Films of All Time. Vogue. https://www.vogue.com/article/best-fashion-movies



Entertainment Weekly. (2022). The 25 most stylish movies of all time. https://ew.com/movies/the-25-most-stylish-movies-of-all-time/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου