Netflix: Ποιες σειρές ακυρώθηκαν το 2022 και γιατί



Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ακυρώνουν τόσο συχνά κάποιες σειρές που ξεκινήσατε να βλέπετε διαδικτυακά και ξαφνικά ανακοινώνουν πως δεν θα υπάρξει η επόμενη σεζόν. Εγώ προσωπικά ναι, ιδίως σειρές που μπήκανε στην λίστα των αγαπημένων μου σειρών του Netflix. 


Αρχικά, θα ήθελα να αναφερθώ πως δεν είναι μόνο το Netflix που ξεκίνησε να ακυρώνει σειρές για διάφορες λόγους, που θα συζητήσουμε στην συνέχεια αλλά και διάφορες άλλες πλατφόρμες στον χώρο του διαδικτύου όπως HBO, Hulu κ.α. Απλά θα μιλήσουμε για αυτή αφού με βάση στατιστικά είναι και η πιο ευρεία στην Κύπρο.


Το Netflix για το 2022 δεν ήταν η πρώτη αλλά και ούτε η τελευταία χρονιά που ακύρωσε σειρές στην πλατφόρμα της. Για την χρονιά του 2022, κατάφερε και ακύρωσε τουλάχιστον 20 σειρές συγκριτικά με άλλες χρονιές. Όπου οι συνδρομητές της πλατφόρμας δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν από το σοκ τους, για το φαινόμενο των ακυρώσεων. Η απάντηση του Σαράντος (CEO του Netflix) για αυτό ήταν «το Netflix δεν έχει ακυρώσει ποτέ κάποια επιτυχημένη σειρά … πολλές από αυτές τις σειρές (που ακυρώθηκαν) είχαν καλές βλέψεις, αλλά απευθύνονταν σε πολύ μικρό κοινό και είχαν πολύ μεγάλο προϋπολογισμό. Το κλειδί είναι να μπορεί μια σειρά να “μιλά” σε ένα μικρό κοινό με μικρό προϋπολογισμό και σε ένα μεγάλο κοινό με μεγάλο προϋπολογισμό. Αν το κάνουν αυτό καλά, μπορούν να το κάνουν για πάντα». 


Πολλοί θαυμαστές αντέδρασαν με αυτή την δήλωση για το ότι στην λίστα των σειρών που ακυρώθηκαν ήταν το: Daredevil, το Warrior Nun, 1899, το Fate: The Winx Saga και άλλες που σταδιακά ακυρώνονται μια πίσω από την άλλη σειρά. Ένας από τους κύριους λόγους ήταν η μείωση των συνδρομητών της πλατφόρμας.



Μία λύση του προβλήματος που πρότεινε το Netflix είναι «Η πλατφόρμα λέει στους θεατές πως αν θέλουν μια σειρά να ανανεωθεί, τότε πρέπει να τη δουν άμεσα, να πούνε σε όλους τους φίλους τους να τη δούνε άμεσα και να τελειώσουν γρήγορα τα επεισόδια. Οτιδήποτε λιγότερο θα καταλήξει σε ακύρωση». 


Δυστυχώς πολλές από τις σειρές που παρακολουθήσαμε με ενθουσιασμό και με αναμονή περιμέναμε την συνέχεια καταλήξανε να αποσύρονται. Πολλές φορές υπάρχει και η ελπίδα ότι κάποτε θα αντεπιστρέψουν στο μέλλον ή θα βγουν παρόμοιες ή και καλύτερες σειρές.



Λίστα με 20 σειρές του Netflix που ακυρώθηκαν το 2022.


1. Another Life
2. Archive 81: Το μυστήριο της φωτιάς
3. Cooking with Paris
4. Gentefied
5. On the Verge
6. Pretty Smart
7. Q-Force
8. Raising Dion
9. The Baby-Sitters Club
10. The Midnight Gospel
11. Blockbuster
12. Warrior Nun
13. The Bastard Son & the Devil Himself
14. The Midnight Club
15. The Imperfects
16. Partner Track
17. Fate: The Winx Saga
18. Resident Evil
19. First Kill
20. Space Force


Πηγές από:


https://variety.com/lists/netflix-shows-canceled-2022/

https://www.kathimerini.gr/culture/tv/562245463/giati-akyronei-tis-seires-to-netflix-o-sarantos-apanta-to-koino-exorgizetai/


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου