Το Knives Out (Στα Μαχαίρια)


Το Knives Out (Στα Μαχαίρια) είναι μια ταινία του 2019, μυστηρίου και κωμωδίας. Όπου πρωταγωνιστούν αρκετοί πετυχημένοι ηθοποιοί στον χώρο του Hollywood: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον. Σκηνοθέτης είναι ο Ράιαν Τζόνσον που ειδικεύεται στις ταινίες που σχετίζονται με θρίλερ και μυστήριο αλλά και με άλλα είδη. Μερικές ταινίες του είναι το (Brick, The Brothers Bloom, Looper και Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi).


Η ταινία που θα συζητήσουμε είναι μια από τις νεότερες αλλά και καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη, αλλά και της χρονιάς κατά την άποψη μου. Η ταινία αυτή είναι είδος μυστηρίου όπως της «Αγκάθα Κρίστι», για όσους αγαπάνε αυτό το είδος βιβλίων και ταινιών είναι ευπρόσδεκτη να την δούνε στον ελεύθερο τους χρόνο, γιατί θα την απολαύσουν. Η ταινία ξεκινάει από ένα έγκλημα φόνου που προσπαθούν να βρούνε τον δολοφόνο.



Σύντομη περίληψη:


«Η υπόθεση τοποθετείται και περιστρέφεται γύρω από την έπαυλη των Θρόμπι, εκεί όπου η ημέρα των 85ων γενεθλίων του συγγραφέα Χάρλαν Θρόμπι θα είναι και αυτή που θα τον βρει να έχει αυτοκτονήσει, αφήνοντας τα μέλη της οικογένειάς του (και πιθανούς του κληρονόμους) και την πιστή του νοσοκόμα στο έλεος μιας έρευνας που διεξάγει ο ιδιότροπος ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ για το τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο βράδυ του θανάτου του.» (Κρανάκης, 2019)


Τρέιλερ:







Αν με ρωτούσε κανείς από εσάς αν μου άρεσε η ταινία αυτή, θα απαντούσα πως είναι μια ταινία που θα ξανάβλεπα στον κινηματογράφο, λόγω της πλοκής, των ηθοποιών αλλά και η ατμόσφαιρα η εικόνα που σε τραβάει να την παρακολουθήσεις. Αναμφίβολα θα την πρότεινα να την δείτε, ειδικά αν σας αρέσουν οι ταινίες που η πλοκή και η σειρά των γεγονότων αλλάζει. Όταν υποπτεύεσαι ότι σίγουρα εκείνος είναι ο δολοφόνος αλλά στο τέλος καταλήγει να είναι άλλος… Ένα πράγμα που μου τράβηξέ της προσοχή ως θεατής είναι η ενδυμασία (ρούχα, το στιλ) αλλά και το πως δείχνει ένα στυλ μοντέρνας εποχής αλλά ταυτόχρονα κλασσικής που συνδυάστηκε όμορφα με την ποιότητα της εικόνας.


Εσείς που παρακολουθήσατε ή είστε έτοιμη να την παρακολουθήσετε τι άποψη έχετε για αυτή την ταινία; Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις και τα σχόλια σας!



Χαρακτηριστικά ταινίας


Χώρος: ΗΠΑ, 2019

Παραγωγή: Ραμ Μπέργκμαν, Ράιαν Τζόνσον

Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον

Πρωταγωνιστές: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον

Διάρκεια: 130 λεπτά


Πηγές:


https://flix.gr/cinema/knives-out-review.html

https://www.youtube.com/watch?v=P5fyCSRq344&t=1s



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου