Αξίζει να δείτε το Μαέστρο;


Αρχικά το Μαέστρο είναι η νέα ελληνική δραματική και κοινωνική τηλεοπτική σειρά που άρχισε να προβάλλεται στο κανάλι του Mega και πλέον στο Netflix, ως η πρώτη ελληνική σειρά προβλήθηκε στην πλατφόρμα αυτή. Η σειρά ως την δεδομένη στιγμή έχει 1 κύκλο με 9 επεισόδια και οι θαυμαστές αναμένουν την συνέχεια της. 




Η πλοκή


Δάσκαλος μουσικής Ορέστης, ταξιδεύει στους Παξούς για να οργανώσει ένα τοπικό φεστιβάλ μουσικής. Στο μικρό αυτό νησί κάνει νέες γνωριμίες όπου ανήκει σε αυτές την Κλέλια, μια 19χρονή κοπέλα που θέτει ως στόχο τις μουσικές της σπουδές στην Αθήνα και καταλήγει σε ερωτικές περιπέτειες. Στην συνέχεια, ξεκινάνε να εμφανίζονται όλα τα πιθανά κοινωνικά προβλήματα και ένας φόνος που αλλάζει τα πάντα.



Ηθοποιοί 


Πρωταγωνιστές της σειράς είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης που παίζει τον δάσκαλο- Ορέστη, ταυτόχρονα είναι και ο σεναριογράφος. Στην συνέχεια η Κλέλια Ανδριολάτου όπου παίζει την Κλέλια. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι η Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.






Η άποψη μου για την σειρά



Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ πως είναι μια σειρά που έχει να κάνει με το πως μια μικρή κοινωνία με σταθερή ρουτίνα μπορεί να αλλάξει ρυθμούς. Απεικονίζει αρκετά κοινωνικά προβλήματα, αλλά και κατά πόσο μια κοινωνία μπορεί να είναι κλειστόμυαλη με πολλές προκαταλήψεις και στερεότυπα. Ξαφνικά στο νησί εμφανίζεται ένας δάσκαλος μουσικής που εκτός από μουσική προσπαθεί να αλλάξει και να σπάσει όλα τα ταμπου. Η πλοκή της σειράς είναι πολύ ενδιαφέρουσα με πολλές περιπέτειες και νέες εξελίξεις που συνεχώς εμφανίζονται. Προσωπικά, δεν είμαι άτομο που θα δει στον ελεύθερο του χρόνο ελληνικές σειρές στην τηλεόραση που προβάλλουν οι επαναλήψεις, αλλά θα προτιμήσω να δω κάτι καινούριο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα που έχουν σχεδόν την ίδια πλοκή. Αυτή η σειρά είναι πρωτότυπη στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης και θα με καταλάβετε μόλις ξεκινήσετε να την βλέπετε.


Οι ηθοποιοί όλοι είναι εξαιρετικοί, ειδικά ο Παπακαλιάτης και η Ανδριολάτου που πρωταγωνιστούν και με πάθος δείχνουν το ταλέντο τους. Με καμία αμφιβολία δεν θα μπορούσα να φανταστώ να παίζουν άλλοι στην θέση τους. Στο θέμα των γραφικών όπως η ποιότητα εικόνας, ήχου κ.ά ήταν σε εξαιρετική ποιότητα που σε έκαναν να μην βαρεθείς ούτε λεπτό.


Συμπερασματικά, θα συνιστούσα σε όλους άνω των 16 ετών να παρακολουθήσουν αυτή την σειρά, ειδικά στους ελληνόφωνους, γιατί δυστυχώς προς το παρόν μόνο στα ελληνικά προβάλλεται για αυτούς που θέλουν να την δούνε σε άλλη γλώσσα. Τέλος για την παρακολούθηση της σειράς αν είστε εκτός Ελλάδας θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό στο Netflix.





Σχόλια

  1. Εξαιρετική ταινία με πολλούς συμβολισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια ταινία που δείχνει ενα πραγματικά όμορφο νησί και αναδεικνύει αρκετά κοινωνικά ζητήματα. η ενταξή του στο Netflix είναι μια επιτυχία για τα Ελληνικά δεδομένα αλλα και για τους Έλληνες ηθοποιούς. Επίσης, η επιλογή των ηθοποιών είναι παρα πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου